RIVM geeft Kamer uitleg over top 100 ammoniakuitstoters

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat de Tweede Kamer op korte termijn uitleg geven over de totstandkoming van de top 100 met ammoniakuitstoters. Een herziene lijst zorgde vorige week opnieuw voor ophef.

RIVM+geeft+Kamer+uitleg+over+top+100+ammoniakuitstoters
© Dirk Hol

Naar aanleiding van de herziene lijst heeft de landbouwcommissie in de Tweede Kamer om een onderbouwing daarvan gevraagd. Vrijdag meldt Stikstofminister Christianne van der Wal in een Kamer brief dat het RIVM bereid is deze op korte termijn te geven. Op deze wijze hoopt zij de onduidelijkheden over de top 100 weg te nemen.


Het RIVM zal in een zogeheten technische briefing in de Tweede Kamer uitleg geven over de top 100. Wanneer deze plaatsvindt is nog niet bekend.

Na publicatie van de herziene top 100 lieten gemeenten en landbouwbestuurders weten zich niet in de aangegeven emissiecijfers te herkennen. Een lokale bestuurder die kanttekeningen plaatst, is de Edese wethouder Jan Pieter van der Schans (CDA). Hij geeft aan dat er in zijn gemeente geen enkele veehouderij is die qua vergunde ammoniakemissie ook maar in de buurt komt van de genoemde kilo's uitstoot van de vier bedrijven uit Ede in de top 100-lijst.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer