RHP sluit zich aan bij Floriculture Sustainability Initiative

Het kenniscentrum voor substraten RHP in het Zuid-Hollandse 's-Gravenzande sluit zich aan bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI2025). Dat is een duurzaamheidsinitiatief in de sierteeltsector.

RHP+sluit+zich+aan+bij+Floriculture+Sustainability+Initiative
© Twan Wiermans

Het kenniscentrum treedt toe tot FSI2025 om kennis over het veilig gebruik van veen en veenvervangers te delen met partijen in de sierteeltketen. Het duurzaamheidsinitiatief heeft meer dan tachtig leden, waaronder producenten, handelaren en retailers. De uitfasering van veen staat steeds hoger op de prioriteitenlijst van retailers.

'We spreken vaker kwekers, handelaren en retailers over substraten. En dan vooral over de uitfasering van veen en het gebruik van nieuwe grondstoffen. Op dit moment wordt er nog veel veen gebruikt bij de productie van substraten, terwijl verschillende retailers de ambitie hebben om minder veen te gebruiken. Sterker nog, veel retailers willen op termijn helemaal geen veen meer in het schap hebben,' legt directeur Raymond Hedges van RHP uit.


Nieuwe groeimedia

Om die reden werkt de substraatsector al met hernieuwbare grondstoffen. Ook wordt veen steeds vaker gewonnen van Responsibly Produced Peat-locaties, wat betekent dat nieuwe veengebieden onaangetast blijven. De sector is bezig over te schakelen op nieuwe groeimedia.

'Dat moet uiteraard zonder kwaliteitsverlies en daar zit een spanningsveld', zegt Hedges. 'Uitfasering van veen en gebruik van hernieuwbare materialen is complexer dan menigeen denkt. Dat verhaal, met al zijn nuances, willen wij vertellen aan de tafels van FSI2025.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer