Vernieuwde substraatsensor optimaliseert vochtmeting

Klasmann-Deilmann heeft een vernieuwde substraatsensor toegevoegd aan het Log & Solve-teeltinformatiesysteem. Met de sensor kan een juiste toevoeging van water exact worden bepaald.

Vernieuwde+substraatsensor+optimaliseert+vochtmeting
© Klasmann-Deilmann

Gebruikers hadden behoefte aan een nauwkeurige vochtmeting die direct afleesbaar is. De sensor geeft aan hoeveel vocht er verdampt op een dag, zodat de watergift daarop kan worden afgestemd.

Het Log & Solve-teeltinformatiesysteem is een dashboard waarin relevante teeltinformatie wordt verzameld en weergegeven in een teeltlogboek. De teeltdata helpen de teler dagelijkse beslissingen te maken en de teeltstrategie te verbeteren.


Per teelt optimaliseren

Volgens Klasmann-Deilmann, wereldwijd leverancier van onder meer organische substraten, is de teler door de sensoren in staat de watergiften per teelt te optimaliseren. Overigens betekent een besparing op water ook een besparing van bemesting. De gebruiker bepaalt zelf hoe vaak er wordt gemeten, hoe de data worden verstuurd en of automatische alerts moeten worden ingesteld.

In Log & Solve komen verschillende teeltdata samen per teeltpartij. Dat zijn onder meer gewasfoto's, scoutobservaties, metingen, teelthandelingen, bemesting en gewasbescherming. Daarnaast worden substraat- en wateranalyses automatisch ingeladen.


Takenplanner

Ook kunnen telers sensoren toepassen die meer inzicht geven in de pottemperatuur en potvochtigheid. Zo is onlangs een nieuwe tool toegevoegd. Dat is een takenplanner waarmee gemakkelijker een teeltplanning kan worden gemaakt en opgevolgd. Volgens Klasmann-Deilmann kunnen de gecombineerde teeltdata nieuwe inzichten geven voor telers om goed onderbouwde teeltbeslissingen te nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer