Becker poot aardappelen op hoge percelen in Oude Pekela

Medewerker Anton de Wit van Loon- en akkerbouwbedrijf Becker in het Groningse Nieuwe Pekela pootte woensdag consumptieaardappelen voor Rixona in Warffum op een perceel van 20 hectare langs de Raadhuisweg in Oude Pekela.

Becker+poot+aardappelen+op+hoge+percelen+in+Oude+Pekela
© Huisman Media

Het Oost-Groningse bedrijf begon 26 maart met het poten. Dit is enkele dagen eerder dan vorig jaar, vertelt eigenaar René Becker die met zijn broer en ouders in een maatschap zit.

'Het weer, de grond en het pootgoed waren goed. Na een natte herfst en een heel natte winter, konden we boven verwachting vroeg het veld in met de voorjaarswerkzaamheden. Denk aan aardappelen poten, maar ook bieten en uien zaaien.'

Na een dikke week regen begin april waarin vooral onderhoudswerkzaamheden werden gedaan, haalde Becker dinsdag de nieuwe Miedema CP 42-vierrijige bekerpootmachine weer uit de schuur.


Geluk met hoge percelen

'Wij hebben het geluk dat de percelen hoog zijn. Daardoor konden we deze week weer verder. Toch was het nog wel even zoeken naar droge percelen. Wij gaan ervan uit dat we na Pasen weer echt vol gas kunnen geven', zegt de eigenaar van het loon- en akkerbouwbedrijf.

Becker is tevreden over de nieuwe Miedema-pootmachine. 'We hebben deze met subsidie kunnen aanschaffen. De machine combineert het poten en aanruggen in een werkgang.'

Het bedrijf poot dit seizoen in totaal zo'n 350 hectare aardappelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer