Coronacrisis zorgt voor flinke afzetterugval Agrico

Aardappelhandelshuis Agrico in het Flevolandse Emmeloord omschrijft boekjaar 2020-2021 als moeizaam. Er was sprake van een flinke afzetterugval op vrijwel alle markten door de coronacrisis. Dat maakte het bedrijf deze week bekend tijdens een online ledenvergadering.

Coronacrisis+zorgt+voor+flinke+afzetterugval+Agrico
© Han Reindsen

Agrico meldde bij de presentatie van de jaarcijfers dat in belangrijke afzetmarkten de situatie slecht was. Dat had te maken met een beperkte beschikbaarheid van financiële middelen en voor sommige bestemmingen een verminderde aanwezigheid van containers. Binnen Europa deden belangrijke afnemers in Spanje, Italië en Portugal een stapje terug.Overzee was vooral Algerije de grote tegenvaller. Agrico heeft hier door de Algerijnse quotering slechts 50 procent van de gebruikelijke hoeveelheid naartoe kunnen exporteren. 'Het coronavirus heeft wereldwijd enorm veel invloed gehad op de afzet van zowel poot- als consumptieaardappelen', concludeert Agrico. Dat gold ook voor buitenlandse dochterondernemingen van het bedrijf.


Niet ontevreden

Al met al is Agrico niet ontevreden met het financiële resultaat. Verder meldt het handelshuis dat afgelopen zomer de ledenfinancieringen zijn aangepast. De voorwaarden voor de achtergestelde lening aan de coöperatie zijn aantrekkelijker gemaakt. Dat resulteerde in een inschrijving van 2 miljoen euro afgelopen juli. In januari volgt een nieuwe inschrijvingsronde van de achtergestelde lening. Doel van het bedrijf is het vermogen verder te versterken.


Tijdens de ledenvergadering is Agrico-lid Robert Stokman benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Hij volgt Kees Gommeren op. Stokman wordt ook lid van het bestuur door een personele unie tussen de raad van commissarissen en het bestuur. Hiervoor is hij een aantal jaar lid geweest van de ledenraad van Agrico.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer