Akkerbouwer koopt trekker het liefst dichtbij

De nabijheid van een dealer en de service die wordt geboden zijn voor akkerbouwers belangrijke criteria om te kiezen voor een bepaald trekkermerk.

Akkerbouwer+koopt+trekker+het+liefst+dichtbij
© Mechan Groep

De prijs lijkt een minder grote rol te spelen, concludeert marktonderzoeksbureau AgriDirect. Het bureau heeft voor een jaarlijks onderzoek ruim tweeduizend akkerbouwers ondervraagd over hun investeringsplannen in trekkers en hun merkvoorkeur.

In de peiling blijven John Deere, New Holland en Fendt de populairste trekkermerken bij Nederlandse akkerbouwers. Van de ondervraagden zegt 25,8 procent niet vast te hangen aan een specifiek merk en bereid te zijn te switchen. Als belangrijkste criteria bij het kopen van een nieuwe trekker noemt 51,1 procent een dealer in de buurt.


Kwaliteit en goede service

Daarna volgen de geboden kwaliteit en de goede service. De prijs wordt door 36,8 procent van de ondervraagden genoemd als overweging om een trekker wel of niet te kopen. Van de deelnemers aan het onderzoek van AgriDirect zegt 15,5 procent plannen te hebben om te investeren in een nieuwe of een tweedehands trekker.

Van de akkerbouwers die aangeven op korte termijn te willen investeren in een nieuwe trekker, wil ruim 10 procent dat nog in de eerste helft van 2022 doen. Meer dan 23 procent is van plan dit later in dit jaar te doen. Nog eens 31 procent van de deelnemers aan het onderzoek schuift de plannen voor de aanschaf van een nieuwe trekker door naar volgend jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer