Solidaridad steunt agroforestry in Latijns-Amerika en Afrika

Ontwikkelingsorganisatie Solidaridad gaat samen met Rabobank boeren in Latijns-Amerika en Afrika helpen bij het weerbaarder maken van hun teelten. De aanplant van bomen moeten hun plantages beschermen tegen extremer weer.

Solidaridad+steunt+agroforestry+in+Latijns%2DAmerika+en+Afrika
© Bernal Saborio/Flickr.com

In het project planten honderdduizend kleinschalige boeren extra bomen aan op hun land. Een voorbeeld is het aanplanten van hoge schaduwbomen tussen de koffiestruiken op plantages. De bomen beschermen de koffie en de bodem tegen hogere temperaturen, felle regens en zon. De schaduw komt de kwaliteit van de koffie ten goede en de nieuwe bomen leveren bovendien fruit en noten.

Doordat de nieuwe aanplant tevens CO2 vastlegt, kunnen de boeren een extra inkomen genereren. De deelnemers worden geregistreerd op een digitaal platform, genaamd Acorn. De satelliettechnologie die is gekoppeld aan het platform meet de groei van de bomen.


Die groei in biomassa wordt omgerekend naar een hoeveelheid carbon credits. Bedrijven kopen die carbon credits via het platform voor minimaal 20 euro per stuk. Daarvan gaat 16 euro direct naar de boer. Zo kunnen de agrarisch ondernemers de klimaatslimme landbouw financieren en hebben ze meer geld voor bijvoorbeeld huisvesting en gezondheidszorg.

Het project van Solidaridad wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, met een bijdrage van 12,7 miljoen euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer