Haagse Oogst-podcast: Door oorlog zwelt discussie over landbouwtransitie weer aan

De oorlog in Oekraïne zet de discussie over de landbouwtransitie in beweging. Opeens staan kunstmestvervangers weer in het middelpunt van de belangstelling.

In deze aflevering van de podcast Haagse Oogst bespreken Peter Smit, Martijn van Rossum en René Bouwmeester van de redactie van Nieuwe Oogst de invloed van de oorlog in Oekraïne voor de landbouwpolitiek.

Door de groeiende aandacht voor voedselzekerheid willen sommige EU-lidstaten dat de Brusselse verduurzamingspolitiek op een lager pitje wordt gezet. Anderen zien juist nu aanleiding om deze door te zetten.

Een langgekoesterde Nederlandse wens lijkt door deze discussie te worden vervuld. Door de hoge kunstmestprijs zijn kunstmestvervangers uit dierlijke mest en andere biogrondstoffen weer op de Europese agenda gekomen. Meerdere lidstaten steunen Nederland in dit streven.

De podcast Haagse Oogst is ook te beluisteren via Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer