Overgebleven saldo iStep naar BIG Challenge

De onlangs gestopte vereniging iStep heeft het overgebleven saldo gedoneerd aan de pluimveeteams van BIG Challenge. Het bestuur wilde een goed doel sponsoren en koos unaniem voor donatie van het eindsaldo van 8413 euro aan de teams pluimveehouderij van BIG Challenge', zegt voorzitter Leo Driessen.

Overgebleven+saldo+iStep+naar+BIG+Challenge
© Monique van Loon

Eind januari heeft iStep haar activiteiten gestaakt. Het prijsinformatiesysteem voor eieren en vleeskuikens is uit de lucht gehaald en de vereniging is opgeheven vanwege te geringe deelname. Terugstorten van het batig salod naar de deelnemers zou betekenen dat idereen enkele tientallen euro's terugkreeg.

'Maak je een pluimveehouderij daar blij mee?, vroeg het bestuur zich af', aldus voorzitter Leo Driessen. 'We kozen unaniem voor donatie aan BIG Challenge; een goed doel en verbonden aan de pluimveehouderij.' Het overgebleven saldo van 8.413 euro is daarom gedoneerd aan het team Pluimveehouderij van BIG Challenge. Twee deelnemers van team Pluimveehouderij Marc van der Locht en Herman van Welie mochten de cheque in ontvangst nemen.


Unieke ervaring

'Meedoen met BIG Challenge aan de Alpe d’HuZes is een unieke ervaring die je moeilijk uit kunt leggen. Op die berg liggen een lach en een traan dicht bij elkaar. Ik ben blij dat ik gezond ben en op deze manier mijn steentje aan de strijd tegen kanker kan bijdragen, zegt Van der Locht, legpluimveehouder in het Brabantse Volkel en teamcaptain pluimvee. Hij fietst dit jaar voor de zevende keer mee.

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.
De edities van 2020 en 2021 konden vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar zullen de fietsers donderdag 2 juni wel de Alpe d'Huez bedwingen.


Strijden tegen rotziekte

'De beste keuze die ik ooit heb gemaakt', zegt Herman van Welie, eigenaar Van Welie Advies uit Dreumel, over meedoen aan BIG Challenge. 'We laten ons zo als agrarische sector positief zien. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. De positieve samenwerking om veel geld in te zamelen en een bijzondere prestatie evenement moeten we koesteren en aan elkaar doorgeven.'

In 2015 ging Van Welie als supporter mee en fietste daarna elk jaar de Alpe d’HuZes. Hij betreurt het feit dat iStep gestopt is maar is natuurlijk blij met de donatie. BIG Challenge is opgestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren al bijna 12 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer