BIG Challenge haalt ondanks corona 1 miljoen euro op

BIG Challenge, farmers against cancer, heeft in seizoen 2020/2021 ondanks alle beperkingen door coronamaatregelen al 1.002.716 euro opgehaald. Dit bedrag is 100 procent gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Een kwestie van creatieve acties en 'opgeven is geen optie', zeggen de organisatoren van BIG Challenge.

BIG+Challenge+haalt+ondanks+corona+1+miljoen+euro+op
© BIG Challenge

BIG Challenge startte de editie voor 2020 met 331 deelnemers. Vanwege de coronacrisis kon de Alpe d'HuZes in juni 2020 niet doorgaan. Ook werden veel geplande evenementen, die waren opgezet om geld in te zamelen, geschrapt.

Maar de deelnemers – boeren en mensen uit de agri- en foodsector – gingen niet bij de pakken neerzitten en organiseerden de meest uiteenlopende acties. 'Kanker stopt niet door corona. Geld voor onderzoek blijft broodnodig', schrijft BIG Challenge over de motivatie van de deelnemers.


Alpe d'HuZes

Door onder de naam BIG Challenge deel te nemen aan Alpe d'HuZes willen Nederlandse boeren en de agrisector laten zien dat niet alleen de gezondheid en het welzijn van dieren hun aan het hart gaat, maar dat ze ook willen helpen voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.


Initiatiefnemer voor de BIG Challenge is varkenshouder Herman Houweling, die in 2010 overleed aan darmkanker. BIG Challenge is een van de grootste fondsenwervers voor KWF Kankerbestrijding. De ruim 1 miljoen euro zamelden de 331 BIG Challenge-deelnemers aan de Alpe d'HuZes (fietsers) en Alpe d'HuZus (wandelaars) vanaf oktober 2019 in.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer