BIG Challenge haalt bijna 800.000 euro op

BIG Challenge heeft dit jaar bijna 783.383,15 euro ingezameld door deelname aan Alpe d'HuZes. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het bedrag gaat naar KWF Kankerbestrijding.

BIG+Challenge+haalt+bijna+800%2E000+euro+op
© BIG Challenge

Via BIG Challenge - Farmers against cancer liepen dit jaar voor het elfde jaar op rij boeren en mensen uit de agro- en foodsectoren mee in de Alpe d'Huzes. Alpe d'HuZes is een evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op een dag beklimmen ongeveer 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez.

Met het bedrag heeft BIG Challenge een bijdrage van bijna 7 procent geleverd aan de opbrengst van Alpe d'HuZes die dit jaar in totaal € 11.885.000 bedraagt. De totale bijdrage van BIG Challenge aan Alpe d'HuZes over de periode 2009-2019 steeg met de bijdrage van dit jaar naar 9,5 miljoen euro.

Activiteiten

Dit jaar deden er 183 mensen mee aan BIG Challenge. Met allerlei activiteiten werd het geld opgehaald, zoals benefiettochten, fietsmarathons, sponsorlopen en spinningmarathons voor schoolkinderen, benefietconcerten en -diners, verkoop van BIG Challenge t-shirts en andere promotiematerialen, BIG Challenge-wijn, worstenbroodjes, open dagen op agrarische bedrijven en dienstenveilingen.

Ook in 2020 wil BIG Challenge weer meedoen aan Alpe d'HuZes. De afgelopen 11 edities hebben in totaal al ruim 1.700 mensen met BIG Challenge aan Alpe d'HuZes deelgenomen. 'Wij hopen dat in 2020 opnieuw veel mensen uit de agri & foodsector zich samen met BIG Challenge voor KWF Kankerbestrijding willen inzetten', schrijft de organisatie. 'Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk, dat er voor kan zorgen dat mensen op termijn niet meer dood hoeven te gaan aan kanker, maar met kanker oud kunnen worden. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het echte verhaal van de agrarische sector verteld.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer