Alpe d'Huzes zamelt al 7,2 miljoen euro in

De deelnemers aan Alpe d'HuZes hebben dit jaar al 7,2 miljoen euro ingezameld voor het Alpe d'HuZes/KWF-fonds. Dit bedrag werd donderdagochtend 4 juni overdragen, vlak voor het startschot van de Alpe d'HuZes special edition op landgoed Hemmen, tussen Tiel en Arnhem.

Alpe+d%27Huzes+zamelt+al+7%2C2+miljoen+euro+in
© Jannemieke Termeer

Door de coronacrisis kon de Alpe d'Huzes-editie dit jaar niet doorgaan. De eerstvolgende is in 2021, mits de coronamaatregelen dat toelaten. De organisatie wil nieuwe onderzoeksprojecten mogelijk maken, door het geld nu al over te boeken. Zo valt het onderzoek naar kanker niet stil.

'Juist nu het coronavirus alles en iedereen raakt, ook de strijd tegen kanker, is het belangrijk dat kankerpatiënten worden gesteund', zegt voorzitter Jan Kouwenhoven van Alpe d'HuZes.


Special edition

De Nederlandse land- en tuinbouw doet als Big Challenge jaarlijks mee aan dit evenement en is ook dit jaar vertegenwoordigd. Tegen de achtergrond van ruim tweeduizend brandende kaarsen, klonk woensdag om 4.30 uur op Landgoed Hemmen het startschot voor een virtuele tour door Nederland. Daarbij worden diverse serenades gebracht aan onder meer patiënten en onderzoekers.

De dag wordt afgesloten met een virtuele saamhorigheidsklim naar de top van de Alpe d'Huez. Vervolgens wordt gezamenlijk het Alpe d'HuZes-lied 'Dichter bij de hemel kom ik niet' gezongen. Maarten Peters schreef dit nummer speciaal voor dit evenement en scoorde hier samen met levenspartner Margriet Eshuijs in 2013 een bescheiden hit mee.Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer