Alpe d'HuZes vindt deze zomer plaats

De vijftiende editie van de Alpe d'HuZes vindt na twee jaar weer plaats, van 29 mei tot en met vrijdag 3 juni. De agri- en foodsector doet mee met 34 teams. Ze bedwingen met de fiets of te voet de Alpe d'Huez om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Alpe+d%27HuZes+vindt+deze+zomer+plaats
© ''Jannemieke Termeer''

De koersdag is het hoogtepunt van de Alpe d'HuZes. Het evenement met een maximumaantal deelnemers van vijfduizend start op zondag 29 mei en duurt tot en met vrijdag 3 juni.

Voorzitter Erik Jutstra van Alpe d'HuZes noemt de vijftiende editie een bijzondere mijlpaal. 'Door corona is de koers twee opeenvolgende jaren uitgesteld, maar in 2022 gaat het toch echt weer gebeuren. Opgeven is geen optie, zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek.'

De organisatie dient deze week de officiële vergunningsaanvraag in bij de Franse lokale autoriteiten. Deze vergunning voor het evenement is noodzakelijk om de Alpe D'Huez te mogen beklimmen en de activiteiten te mogen uitvoeren op en rond de 'Nederlandse' berg in de koersweek.


Vijftienduizend aanwezigen

Inclusief supporters en vrijwilligers die de Alpe d'HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie dat ongeveer vijftienduizend mensen aanwezig zullen zijn bij het evenement.

Als BIG Challenge doet de agri- en foodsector met 34 teams mee. Op dit moment staat de teller van de donaties voor kankeronderzoek op 1,2 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer