RDA onderzoekt effect klimaatverandering op dierenwelzijn

De Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) werkt aan een zienswijze over wat het effect is van klimaatverandering op dierenwelzijn. Daarbij wordt zowel naar wilde als gehouden dieren gekeken.

RDA+onderzoekt+effect+klimaatverandering+op+dierenwelzijn
© Fotografie Twan Wiermans

Als gevolg van de klimaatverandering zijn er wereldwijd aantoonbaar meer weersextremen als hittegolven, zware neerslag, langdurige droogte en stormen. Ook Nederland krijgt steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden.

Die plaatsen mens en dier voor een uitdaging. Daarbij komt dat ook maatregelen worden genomen om de klimaatverandering te stoppen, zoals emissiearme stallen of windmolens. Die kunnen het dierenwelzijn beïnvloeden.


Oplossingsrichtingen

RDA gaat onderzoeken wat de impact van het veranderende klimaat en het beleid is. De onderzoekers hopen mogelijke oplossingsrichtingen voor gehouden en niet-gehouden dieren te vinden om eventuele negatieve effecten tegen te gaan.

Verder wordt gezocht naar mogelijke maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan, die daarbij positief zijn voor dierenwelzijn en het klimaat. Hiervoor worden interviews en bijeenkomsten gehouden met externe deskundigen. Vooralsnog heeft deze zienswijze een verkennend en signalerend karakter, meldt RDA.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer