Vleesvarkensnotering Vion stijgt 4 cent

Vleesverwerker Vion heeft de notering van varkensvlees voor week 8 met 4 cent verhoogd. De notering komt uit op 1,32 euro inclusief btw.

Vleesvarkensnotering+Vion+stijgt+4+cent
© Jos Thelosen

Met de prijsverhoging per kilo varkensvlees bij Vion komt de inkoopmarkt eindelijk weer iets in beweging. Sinds begin oktober 2021 zijn de varkensvleesprijzen vrijwel onbeweeglijk geweest. Volgens Vion laat de verkoopzijde van varkens de prijsstijging eigenlijk nog niet toe.

De notering van 1,32 euro per kilo is volgens Vion ontstaan vanwege een krapper aanbod. 'In Europa ontstaan er verschillen tussen de landen met betrekking tot het aanbod aan vleesvarkens waarbij de varkensprijzen in de inkoop harder stijgen dan hetgeen bij de verkoop gerealiseerd kan worden', meldt de varkensvleesverwerker.


Krapper aanbod

In week 7 bleek de prijsverhoging zich al voorzichtig aan te kondigen. Een krapper aanbod van vleesvarkens zorgde ervoor dat er weer een paar koppels varkens op de Duitse internetbeurs Teleporc werden verhandeld.

Varkenshandel Dijk verwacht dat door de coronaversoepelingen ook de vraag naar varkensvlees wat aan gaat trekken. Een geringer aanbod in combinatie met een toenemende vraag leidt logischerwijs tot hogere varkensprijzen. Wel constateert Varkenshandel Dijk dat prijsverhogingen vleesvarkenshouders niet meteen winst op zullen leveren, omdat de voerprijzen torenhoog zijn. Bovendien zal de prijs van biggen ook opwaarts gaan bewegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer