Teeltareaal PlanetProof met 24 procent gestegen

De teeltoppervlakte van de gewassen die in 2021 werden geteeld volgens de eisen van On the way to PlanetProof is in 2021 met 24 procent gestegen naar 54.190 hectare. Dat blijkt uit groeicijfers van Stichting Milieukeur (SMK).

Teeltareaal+PlanetProof+met+24+procent+gestegen
© Job Hiddink

In Nederland nam het areaal met 15 procent toe naar 43.107 hectare. Uit de cijfers blijkt dat het keurmerk een onverminderd sterke groei doormaakt. Het totaalaantal hectares van buitenlandse keurmerkhouders voor teelt en handel groeide in 2021 naar 11.083 hectare.

Dat is een stijging van 80 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De grootste areaaltoename was respectievelijk in Duitsland en Spanje. Verder laten de SMK-gegevens zien dat per 31 december 2021 er 1.973 keurmerkhouders zijn die hun plantaardige productie verduurzamen op basis van de criteria van On the way to PlanetProof.


Dertien bedrijven gecertificeerd

Daar zitten 148 handelsbedrijven bij. De verduurzaming betekent een groei van 18 procent tegenover 2020. Ook zijn er dertien bedrijven gecertificeerd voor de bewerking en verwerking van plantaardige producten.


Het areaal tafelaardappelen binnen het keurmerk On the way to PlanetProof bedraagt 58 procent van het totale Nederlandse areaal. De categorie 'groenten en kruiden open teelt' draagt voor 53 procent bij. 38 procent van de totale oppervlakte bestaat uit fruitteelt. Voor alle sectoren steeg het aandeel, behalve voor de bloembollenteelt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer