Sifav accepteert watermanagementeisen in On the way to PlanetProof

De eisen van het keurmerk On the way to PlanetProof zijn door het Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (Sifav) erkend als standaard voor goed watermanagement. Dat betekent dat afnemers met de inkoop van producten met het On the way to PlanetProof-keurmerk hun doelstellingen in Sifav kunnen realiseren.

Sifav+accepteert+watermanagementeisen+in+On+the+way+to+PlanetProof
© Ida Hylkema

Stichting Milieukeur stelt een aantal extra verplichtingen voor keurmerkhouders in landen met waterschaarste, de hoogrisicoregio's. De nieuwe verplichtingen gaan op 1 juni in. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn niet geïdentificeerd als hoogrisicoregio's. De aanvullende watereisen hebben dus voor certificaathouders in deze landen geen consequenties.


Sifav, het convenant voor duurzamere internationale handel in groenten en fruit, heeft als doel dat in 2025 minstens 70 procent van alle verhandelde groenten en fruit moet voldoen aan criteria op het gebied van water. On the way to PlanetProof stelt strenge voorwaarden in meerdere thema's, waaronder water. Zo zijn keurmerkhouders bezig met het monitoren van het watergebruik, opvang en opslag van regenwater en waar mogelijk hergebruik van water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer