Naktuinbouw draagt enkele taken over aan Clean Fruit Plants

Naktuinbouw heeft dinsdag de service Instandhouding & Vermeerdering overgedragen aan stichting Clean Fruit Plants. Deze taken vonden tot nu toe plaats in het Toetscentrum in het Limburgse Horst van Naktuinbouw.

Naktuinbouw+draagt+enkele+taken+over+aan+Clean+Fruit+Plants
© Naktuinbouw

Stichting Clean Fruit Plants (CFP) is een onafhankelijke en zelfstandige stichting voor de fruitsector. Voor de komende vier jaar verhuurt Naktuinbouw haar faciliteiten in Horst aan deze nieuwe stichting. CFP kan eveneens gebruikmaken van de capaciteit en de expertise van de Naktuinbouw-medewerkers van het Toetscentrum in Horst.

Hiermee blijven de expertise voor de sector en de continuïteit van dit werk gewaarborgd. Het Toetscentrum in Horst blijft zich richten op virustoetsingen, trajectopdrachten en voor Post Entry Quarantaine bij import van (nieuwe) fruitrassen. Ongeveer tachtig nationale en internationale klanten maken gebruik van de service Instandhouding & Vermeerdering. Dit klantenbestand gaat grotendeels over naar de nieuwe stichting.


Onafhankelijke en zelfstandige stichting

Het bestuur van Naktuinbouw besloot al in 2019 dat de taken voor de instandhouding en het vermeerderen van hoogwaardig prebasisteeltmateriaal op termijn niet meer bij Naktuinbouw passen. Omdat het bedrijfsleven de dienstverlening en de expertise wilde behouden, is er gekozen voor het oprichten van een onafhankelijke en zelfstandige stichting voor de fruitsector.

De nieuwe stichting ondersteunt de internationale fruitgewassensector in activiteiten om kwalitatief hoogwaardig en gezond plantmateriaal te kunnen produceren voor de internationale markt. De voorzitter van het bestuur is Michiel Gerritsen. Jan Veltmans is directeur van en woordvoerder namens CFP.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer