Staghouwer vraagt provincies geitenstop te overwegen

Minister Henk Staghouwer van LNV heeft aan de Gedeputeerden Staten van Friesland, Groningen, Zeeland en Drenthe gevraagd een geitenstop in overweging te nemen, zolang het onderzoeksprogramma Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO III) nog geen resultaten heeft opgeleverd.

Staghouwer+vraagt+provincies+geitenstop+te+overwegen
© René Eijsink

De geitenstop houdt in dat er geen vergunning wordt verleend voor uitbreiding en/of nieuwvestiging van een geitenhouderij. Staghouwer stelde deze vraag bij een overleg met Gedeputeerde Staten van de genoemde provincies, waarbij hij ook de voortgang en resultaten van het onderzoeksprogramma VGO III besprak.

Verder heeft de landbouwminister de provincies de mogelijkheid geboden verder met hem in gesprek te gaan over dit onderwerp.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer