Nieuwe stichting neemt promotie asperges ter hand

Stichting Nederlands Asperge Centrum neemt de promotie van asperges ter hand. Daarin werken teeltbedrijf Teboza, afzetorganisaties The Greenery en ZON fruit & vegetables, en Stichting Agrarisch Limburg samen.

Nieuwe+stichting+neemt+promotie+asperges+ter+hand
© Twan Wiermans

Het onderbrengen van de promotie in de stichting betekent de formalisering van een bestaande samenwerking. De vier hadden al eerder de handen ineengeslagen om asperges aan de man te brengen. Dat gebeurde na het opheffen van het aspergecentrum Aceera in Horst eind 2017.


De nieuwe organisatie is begin deze maand begonnen. Doel van de stichting is om de aspergeconsumptie in Nederland te laten groeien. Het dagelijks bestuur van de promotiestichting bestaat uit leden van de vier partijen. Daarbij brengt elke partij expertise in op het terrein van marketing, communicatie en productmanagement.


Plannen goedgekeurd

Het bestuur heeft de plannen voor de campagnes, die in april van dit jaar van start gaan, al goedgekeurd. De stichting zegt open te staan voor partijen binnen en buiten de sector die de consumptie van asperges willen stimuleren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer