Illegale arbeid bij Brabantse aspergekweker

Inspectie SZW heeft tijdens een controle bij een aspergekweker in Noord-Brabant vier Oekraïense aspergestekers aangetroffen die niet in Nederland mogen werken.

Illegale+arbeid+bij+Brabantse+aspergekweker
© Viduro

De werkgever heeft geen tewerkstellingsvergunning voor deze arbeidsmigranten, terwijl dit wel verplicht is. Van een vijfde aspergesteker was het niet mogelijk om zijn identiteit te achterhalen. Inspectie SZW doet nog verder onderzoek naar mogelijke onderbetaling en overtreding van de Arbeidstijdenwet.

De Brabantse aspergekweker kan in elk geval boetes tegemoet zien voor overtredingen van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Ook bleek de kweker te werken met ongekeurde arbeidsmiddelen, zoals heftrucks. Hiervoor krijgt hij een waarschuwing. Inspectie SZW ziet erop toe dat de werkgever zo snel mogelijk verbetermaatregelen neemt.


Vaker controle

Inspectie SZW meldt dat ze de komende tijd vaker zal controleren bij aspergekwekers in verband met mogelijke risico's op oneerlijk werk. De dienst valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  12° / 4°
  85 %
Meer weer