Jansen Hibiscus wint benchmark poinsettia

Jansen Hibiscus uit het Zuid-Hollandse Honselersdijk is winnaar van de benchmark poinsettia 2021. De kerstster-trofee werd binnengesleept met de inzending Christmas Universe potmaat 13.

Jansen+Hibiscus+wint+benchmark+poinsettia
© Vidiphoto

SV.CO uit De Lier ging aan de haal met de oorkonde tot en met 11 centimeter kleur met Alaska potmaat 10,5 centimeter. Kuivenhoven Poeldijk, uit eveneens Zuid-Holland, heeft een oorkonde ontvangen voor Christmas Feelings Red potmaat 10,5 centimeter. Voor de inzending Alaska potmaat 14 ontving Kwekerij De Stadsweiden uit het Gelderse Harderwijk een oorkonde.De prijs 12 plus 13 centimeter kleur ging naar Firma Freek van der Velden uit het Zuid-Hollandse Delfgauw voor de Superba Glitter, terwijl Tim van Leeuwen uit Honselersdijk een nominatie kreeg voor Christmas Feelings Red potmaat 23. Dit jaar waren er 56 inzendingen voor de benchmark. De winnaars hebben de oorkondes voor de kerststerren persoonlijk ontvangen. Vanwege corona vond er geen bijeenkomst plaats, meldt Glastuinbouw Nederland.


Sortimentsvergelijking

De Noviteits Award, die ieder jaar wordt uitgereikt voor het beste nieuwe ras, ging naar Dümmen Orange. Hun inzending Thor werd hiermee beloond. In totaal deden zes veredelaars mee met in totaal 27 rassen. Deze worden op twee teeltbedrijven, op tafels of op gronddoek, opgekweekt. Aan de hand van meerdere keuringen en de houdbaarheidstest wordt de winnaar bepaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer