Avined vraagt aandacht voor doucheverplichting

Bezoek aan pluimveebedrijven is momenteel verboden door de dreiging van vogelgriep. Voor noodzakelijk bezoek geldt sinds 29 november 2021 een doucheverplichting. Avined roep pluimveehouders op om het doucheprotocol strikt op te volgen.

Avined+vraagt+aandacht+voor+doucheverplichting
© Marcel Berendsen

De doucheverplichting is onderdeel van de hygiëneprotocollen voor bezoekers en vangploegen. Avined heeft signalen ontvangen dat de protocollen niet altijd goed worden nageleefd in de praktijk. De signalen gaan over het niet beschikbaar zijn van bedrijfskleding, het niet douchen bij vangen en onvoldoende schone douches.

Vanwege de aanhoudende dreiging van vogelgriep is het strikt naleven van de protocollen van groot belang. In het hygiëneprotocol voor noodzakelijke bezoekers staat duidelijk aangegeven dat het verboden is om zonder omkleden en douchen in contact te komen met pluimvee en andere dieren die gevoelig zijn voor vogelgriep. Maar ook dat contact met niet voor vogelgriep gevoelige dieren op het bedrijf zonder omkleden en douchen niet is toegestaan.

De pluimveeorganisaties roepen de sector daarom op correct invulling te geven aan het hygiëneprotocol voor bezoekers en het hygiëneprotocol voor pluimveeservicebedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer