Mechan bouwt elektrische Massey Ferguson

De Mechan Groep in het Utrechtse Achterveld is bezig met de ontwikkeling en productie van een Massey Ferguson-trekker die wordt aangedreven door een royale elektromotor. Het bedrijf doet de ontwikkeling en productie van de elektrische trekker in samenwerking met de Massey Ferguson-fabriek in het Franse Beauvais.

Mechan+bouwt+elektrische+Massey+Ferguson
© Frits Huiden

De Mechan Groep is importeur van de Agco-merken Fendt, Valtra en Massey Ferguson. Het bedrijf kan nog niet alle details geven van de elektrische Massey-Ferguson-trekker. Deze trekker valt in het vermogenssegment van 100 tot 125 pk en blijft herkenbaar als een traditionele Massey Ferguson. Een juiste stroomvoorziening zorgt voor een brede inzetbaarheid.

Het bedrijf verwacht dit jaar flinke stappen te maken in de productontwikkeling en voorbereidingen, zodat het de elektrische trekker later dit jaar kan tonen aan onder andere bedrijven in de grond-, weg- en waterbouwsectoren die zich specialiseren in werkzaamheden in het openbaar groen. Voor deze partijen en hun opdrachtgevers is het belangrijk om stappen te maken in de energietransitie.

De elektrische trekker komt ook beschikbaar voor de agrarische doelgroepen. Doel is om het niet bij één trekker te laten, maar uiteindelijk meerdere elektrische trekkers te produceren in dezelfde serie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer