Massey Ferguson lanceert 6S- en 7S-serie

Trekkerbouwer Massey Ferguson introduceert de 6S- en 7S-serie als vervangers van de 6.700S en 7.700S. Grootste verandering is het design waarbij één lijn is getrokken met de vorig jaar geïntroduceerde 8S en de begin dit jaar gelanceerde 5S.

Massey+Ferguson+lanceert+6S%2D+en+7S%2Dserie
© Massey Ferguson

De 6S bestaat uit vijf modellen van 135 tot 180 pk. Met boost erbij wordt dat 150 tot 200 pk. Dit vermogen komt in alle gevallen uit de bekende 4,9 liter viercilinders van Agco Power. De 6S is verkrijgbaar met een (24V/24A) Dyna 6-powershiftbak waarbij 40 kilometer per uur wordt gereden op een gereduceerd toerental van slechts 1.500 toeren. Daarbij is er de keuze voor de traploze Dyna VT-variant die maximaal 40 kilometer per uur rijdt bij slechts 1.450 toeren.

Ook de bediening en de rijhendel zijn in grote lijnen gelijk met de 5S en 8S, net als de grote Datatronic 5-terminal op de armleuning. Het cabineframe bleef gelijk en kreeg dus niet de vierstijlenvariant van de 8S, maar is nu wel geheel in lijn grijs gespoten. Er is te kiezen voor een flink Visio-dakraam dat van pas komt bij voorladerwerk.


Vijf zescilinders

De 7S bestaat voortaan uit vier modellen van 155 tot 190 pk. De zescilinders met een inhoud van 6,6 liter kunnen daarbovenop alle een boost leveren van 30 pk. De motoren van 7,4 liter blijven voorbehouden aan de grote 8S-serie.

Ook de 7S is verkrijgbaar met de Dyna-6-powershifttransmissie en de traploze Dyna-VT-bak, beide in de eco-uitvoering van 40 kilometer per uur. Net als de 6S blijft het cabineframe met zes stijlen gelijk aan zijn voorganger. Ook is de airco verbeterd. Daardoor kan de temperatuur 4 graden lager worden ingesteld dan voorheen. Net als op de 6S is een Visio-dak ook bij de 7S optie. Telemetrie is standaard op de 7S.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer