AgroVision en AgroExact koppelen data voor ziektepreventie

Softwareontwikkelaar AgroVision gaat samen met weerdataleverancier AgroExact de betrouwbaarheid van het ziektemanagementsysteem Gewis verhogen. Het koppelen van een landelijk meetnetwerk zou iedere akkerbouwer preventief moeten behoeden voor gewasziektes en schimmels.

AgroVision+en+AgroExact+koppelen+data+voor+ziektepreventie
© AgroExact

Volgens de weerdataleverancier zal daardoor het middelengebruik afnemen. De weerdata van AgroExact worden ingezet om een nauwkeurig ziekteadvies te geven. Voor het geautomatiseerde advies zijn data nodig uit de directe omgeving. Dat is mogelijk door het landelijke meetnetwerk van AgroExact.

Het ziektemanagementsysteem van AgroVision is gespecialiseerd in de schimmelziekten phytophthora en alternaria. Het systeem geeft beslissingsondersteunende adviezen over het wel of niet spuiten, middelen en de dosering. De methode van de softwareontwikkelaar kan de teler helpen met het goed inzetten van verschillende middelen. Ook kan de dosering worden geoptimaliseerd en is de akkerbouwer eerder op de hoogte van een infectie.

Voor het verzamelen van weerdata met AgroExact hoeven telers niet te investeren in een meetstation, laat het bedrijf weten. De weerdataleverancier uit het Brabantse Den Bosch investeert zelf in een landelijk dekkend netwerk met voldoende meetlocaties voor het verstrekken van nauwkeurige weersinformatie. Akkerbouwers krijgen dus het meetstation in bruikleen van AgroExact.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer