Slimme boekhouding geeft veel grip en financieel inzicht

Jan en Marian Aaltink runnen ruim tien jaar de maatschap Aaltink-Haverslag in Holten met 165 melkkoeien en 40 stuks jongvee. De koeien worden gevoerd met een automatisch voersysteem en gemolken door drie melkrobots. Ze produceren op jaarbasis 1,6 miljoen liter melk.

Slimme+boekhouding+geeft+veel+grip+en+financieel+inzicht
AgroVision

Met trots vertelt Jan Aaltink over hun bedrijf: 'Ik kan wel blij worden als iemand hier op ons bedrijf komt en zegt: 'Wat glimmen jullie koeien mooi.' Dan weet ik dat we het goed doen.'

Grip en overzicht

Boekhouding is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Hiervoor werken de melkveehouders met Mifas Online. Dat geeft grip en overzicht. 'Zeker als je te maken hebt met zoveel leveranciers en kostenposten, moet je dit goed organiseren', vindt Aaltink.

'Vroeger had ik wel vierhonderd stukken in de map en nu is hij leeg. Omdat alle facturen in Mifas Online staan, kan ik ze gemakkelijk terugvinden en is alles gekoppeld.'

Alle facturen digitaal

Veel boeren verliezen vaak het overzicht in de factuurstromen. Niet zozeer door de hoeveelheid facturen, maar de manier waarop ze de facturen ontvangen. Veel facturen komen via de mail binnen, maar ook nog via de post of elektronisch. Mifas Online biedt hiervoor de perfecte oplossing omdat alle facturen digitaal worden opgeslagen en grotendeels verwerkt. Dus geen inklopwerk meer. Je hoeft enkel nog te controleren en eventueel de codering aan te vullen.

Vervolgens kun je direct vanuit Mifas Online de betalingen met de bank regelen. Ook daar dus geen inklopwerk meer. Omdat alle facturen in het in- en verkoopboek staan, heb je direct inzicht in je openstaande posten en staat je btw-aangifte direct klaar.

Aaltink doet zijn btw-aangifte zelf. 'Omdat de boekhouding nu zo makkelijk gaat, houd ik het ook veel beter bij. Omdat alle boekingen op de juiste factuurdatum zijn verwerkt, is het aan het eind van het kwartaal een kwestie van een aantal klikken en de aangifte is verstuurd naar de belastingdienst. Aan het eind van het jaar laat ik de accountant een laatste controle doen.'

Accountant kijkt op afstand mee

De samenwerking met de accountant verloopt prima, zegt de melkveehouder. 'Doordat Mifas Online via internet gaat, kan de accountant op afstand meekijken. Ik hoef daarvoor dus niet meer met een volle map richting onze accountant.'

Aaltink is blij met Mifas Online. 'Het werkt lekker snel en gemakkelijk en het geeft me veel overzicht. Bovendien is AgroVision een fijne partij om mee te werken. Ze hebben een goede helpdesk die weet waar ze het over hebben en altijd voor je klaarstaan.'

Meer informatie over Mifas Online?
Kijk op www.mifasonline.nl of bel (0570) 664115.

 


Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner AgroVision

AgroVision

Hoogwaardige ICT-oplossingen voor agrarische ondernemersAgroVision levert programma’s voor management en boekhouding voor de agrarische ondernemer in binnen-...

Lees verder »

Meer van AgroVision

Lees ook

Meer artikelen van AgroVision »

Artikelen over AgroVision