Arla Foods verhoogt CO2-reductiedoelstelling

Zuivelcoöperatie Arla Foods wil met fossielvrije vrachtwagens, groene stroom en energiezuinige oplossingen de doelstelling voor het verlagen van de CO2-emissie voor al haar bedrijfsactiviteiten verhogen van 30 naar 63 procent.

Arla+Foods+verhoogt+CO2%2Dreductiedoelstelling
© Twan Wiermans

Daarbij is 2015 het referentiejaar. Het Science Based Targets-initiatief oordeelt dat dit consistent is met de benodigde reducties om binnen de opwarming van de aarde van 1,5 graad Celsius te blijven.

Het Science Based Targets-initiatief laat op een transparante en wetenschappelijk onderbouwde manier zien hoeveel een bedrijf moet reduceren en hoe snel dit moet gebeuren om negatieve gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.


Vervolgplannen

Tussen 2015 en 2020 heeft Arla Foods de uitstoot van de eigen activiteiten al met met 24 procent verminderd.

De vervolgplannen bestaan uit een overgang naar fossielvrije brandstoffen voor de melktankwagens en distributievrachtwagens, een verschuiving naar hernieuwbare stroom en energiezuinige oplossingen voor de productievestigingen en kantoren van het bedrijf.


Boerderijniveau ongewijzigd

De in 2019 gestelde doelstelling voor verlaging van de CO2-emissie op boerderijniveau blijft ongewijzigd op 30 procent per kilo melk. De doelstelling voor de melkveehouderijen is wel een cruciale factor in de totale verbintenis van Arla Foods aan het doel van 1,5 graden Celsius.

Arla Foods Nederland zet al een aantal jaren in op verlaging van de voetafdruk in de hele keten, onder andere met de introductie van duurzamere verpakkingen met een lagere voetafdruk. De zuivelcoöperatie zal ook in de nabije toekomst nieuwe investeringen doen om extra maatregelen te treffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer