Campina%2C+Melkunie+en+Beemster+Kaas+in+top+duurzame+merken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Campina, Melkunie en Beemster Kaas in top duurzame merken

Met een dertiende plaats voor Campina, een negentiende plek voor Melkunie en plek 25 voor Beemster Kaas doen deze zuivelmerken het goed in de Sustainable Brand Index 2020. Rabobank is met plek 14 de meest duurzame bank. Tony's Chocolonely werd uitgeroepen tot overall winnaar.

Bij de Sustainable Brand Index 2020 spreken 6.600 consumenten zich in een grootschalig onderzoek over de meest duurzame merken in Nederland. De uitreiking van de Sustainable Brand Awards vond vanmiddag plaats in een webinar, onder leiding van Harm Edens. In totaal zijn 175 merken onderzocht.

Beemster Kaas maakte een forse stap. Vorig jaar was dit merk van CONO Kaasmakers nog op plaats 42 te vinden.


Uitdaging

'Duurzaamheidscommunicatie is een enorme uitdaging. Het wordt steeds relevanter voor al onze doelgroepen, van jong tot oud', zegt brand- en marketingmanager Nicole van Gorp van CONO Kaasmakers.

'Zowel onze consumenten als onze retail en handelsklanten willen graag weten wat wij aan duurzaamheid doen. Daarom voeren we onze duurzaamheidscommunicatie in alle lagen van de communicatiekanalen zoveel mogelijk door.'


Meest duurzame bank

Rabobank is met plek 14 de meest duurzame bank. Die laatste eer was vorig jaar voor de ASN Bank, die toen op plaats 14 stond.Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer