Britten+melden+zeldzame+menselijke+vogelgriepbesmetting
Nieuws
© Flickr.com

Britten melden zeldzame menselijke vogelgriepbesmetting

De Britse regering heeft melding gemaakt van een zeldzame menselijke besmetting met het vogelgriepvirus. Het gaat om een persoon die in nauw contact is geweest met besmette dieren.

De besmette persoon verkeert momenteel in goede gezondheid en zit in zelfisolatie. Of het hier een pluimveehouder betreft, is onduidelijk. In de bekendmaking staat dat deze persoon in nauw contact is geweest met een groot aantal besmette dieren die rondom de woning werd gehouden.


De besmetting is aangetroffen bij het standaardonderzoek bij mensen die met veel zieke of dode dieren in aanraking zijn gekomen. Bij deze test werden H5-virusdeeltje aangetroffen. Het is de eerste keer dat dit in het Verenigd Koninkrijk bij een mens is ontdekt. Wereldwijd zijn er wel gevallen bekend. Of de Brit daadwerkelijk met het in Europa circulerende het H5N1-virus is besmet moet nog blijken.

Bij contactonderzoek onder bekenden van deze persoon kwamen geen verdere besmettingen aan het licht. Het risico op verdere verspreiding wordt door experts dan ook zeer klein geacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer