Vogelgriep op groot Pools leghennenbedrijf

Een bedrijf met ruim 627.000 leghennen in Polen is getroffen door vogelgriep. Volgens de gegevens van de Poolse autoriteiten dateert deze uitbraak van 28 december 2021.

Vogelgriep+op+groot+Pools+leghennenbedrijf
© Nieuwe Oogst

Het bedrijf ligt in Kietpiny, ten westen van Poznan in de provincie Groot-Polen. Naast dit bedrijf zijn er de afgelopen periode nog meer Poolse bedrijven getroffen door vogelgriep. Sinds de start van het nieuwe vogelgriepseizoen op 2 november 2021 zijn er in Polen al 66 bedrijven besmet geraakt met het hoogpathogene H5N1-type van de vogelgriep.

Het betreft vooral bedrijven met kalkoenen, maar ook met eenden, vleeskuikens, leghennen en ouderdieren. Tijdens het vorige vogelgriepseizoen zijn in totaal 339 Poolse bedrijven getroffen door vogelgriep.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer