Hoogste+aantal+vogelgriepuitbraken+in+Engeland+ooit
Nieuws
© Ger Loeffen

Hoogste aantal vogelgriepuitbraken in Engeland ooit

In korte tijd zijn in het Verenigd Koninkrijk al 47 uitbraken van hoogpathogene H5N1-vogelgriep vastgesteld bij zowel gehouden vogels als pluimvee. Dat is het hoogste aantal uitbraken ooit.

De uitbraken zijn gemeld door het hele land heen. Alleen in het noorden van Engeland zijn nog geen besmettingen gemeld. Het aantal uitbraken is hoger dan ooit. De hoge infectieniveaus in de trekvogelpopulatie spelen hierin duidelijk een rol. Dat geldt ook voor Nederland en de andere Europese landen. Het risico op meer uitbraken bij pluimveebedrijven blijft hierdoor nog een hele tijd aanwezig.

Er zijn ondertussen al rond de 500.000 dieren geruimd. De British Poultry Council stelt dat alle producenten in de beperkingszones vanwege de brexit te maken hebben met een tijdelijk verbod op export naar de EU. De uitvoer vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de EU heeft daarbij te maken met strikte grenscontroles, waardoor dit verbod ook zeker gehandhaafd zal worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer