Fries provinciebestuur wil strengere regels zorgplicht weidevogels schrappen

Het Friese provinciebestuur wil de strengere regels over zorgplicht voor weide- en akkervogels schrappen uit de ontwerpomgevingsverordening. Dit voorstel gaat richting Provinciale Staten.

Fries+provinciebestuur+wil+strengere+regels+zorgplicht+weidevogels+schrappen
© Landschapsbeheer Flevoland

Elf boerenorganisaties dienden vorige week dinsdag bij het provinciehuis in Leeuwarden hun plannen in voor bescherming van de weidevogels. Dit zogeheten afsprakenkader wil het college van Gedeputeerde Staten meenemen in de reactienota bij de omgevingsverordening die in het voorjaar wordt vastgesteld.


De boeren ontwikkelden samen afspraken nadat er afgelopen voorjaar veel ophef was over de uitwerking van de zorgplicht in de ontwerpomgevingsverordening. Volgens de agrarisch ondernemers zijn deze regels niet werkbaar. Het voorstel werd ingediend door de volgende partijen: Agractie, Het Friesch Grondbezit, Agrarische Jongeren Fryslân, Farmers Defence Force, LTO Noord, Kollektivenberied Fryslân, Feriening Biologyske Boeren Fryslân, Netwerk Grondig, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Dutch Dairymen Board en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer