JBS zet Bovaer van DSM in voor methaanreductie

De Braziliaanse vleesproducent JBS gaat de methaanremmer Bovaer van DSM inzetten om de methaanemissie van het vee te reduceren. Deze week ondertekenden beide partijen een overeenkomst hiervoor tijdens de klimaattop in Glasgow.

JBS+zet+Bovaer+van+DSM+in+voor+methaanreductie
© Johan Wissink

JBS wil als grootste bedrijf ter wereld in de eiwitsector een ontwikkelingsprogramma starten om de methaanproductie door vee te verlagen. Hiervoor wordt Bovaer ingezet, een voedingssupplement dat die productie aanzienlijk reduceert.

• Lees ook: Koe stoot minder methaan uit met voeradditief DSM

De ontwikkeling van Bovaer duurde volgens DSM meer dan tien jaar. De methaanremmer kwam tot stand na 45 proeven op boerderijen in dertien landen op vier continenten. Die aanpak resulteerde in meer dan 48 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Brazilië was begin september dit jaar het eerste land dat volledige goedkeuring voor Bovaer verleende.


Kwart theelepel

Bovaer wordt toegevoegd aan diervoeder, met het potentieel om tot 90 procent van de methaanuitstoot te verminderen. Dat zou volgens DSM onlangs zijn aangetoond in een Australische studie. Met een kwart theelepel van het additief per dag remt het enzym de productie van methaangas in de maag van de herkauwer. DSM meldt dat het effect onmiddellijk is en wordt bij onderbreking van het gebruik de gasuitstoot volledig hervat.

DSM en JBS gaan samen de implementatie van Bovaer in de productieketen ontwikkelen. Het doel is om een ??transitie van de wereldwijde rundvleesproductie naar minder methaanuitstoot te bevorderen, waarmee de methaanemissies worden gereduceerd. Het product wordt in eerste instantie in Brazilië ingezet, voor 2022 wordt ook gedacht aan de Verenigde Staten of Australië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer