DSM bouwt fabriek in Schotland voor methaanremmer Bovaer

Koninklijke DSM wil in het Schotse Dalry een nieuwe fabriek bouwen voor de grootschalige productie van de methaanremmer Bovaer voor rundvee. Dat heeft DSM dinsdag bekendgemaakt tijdens de klimaattop in Glasgow.

DSM+bouwt+fabriek+in+Schotland+voor+methaanremmer+Bovaer
© Nieuwe Oogst

In Dalry staat al een fabriek waar hoogwaardige micronutriënten als vitamine C worden gemaakt. Hier wordt een nieuwe fabriek bijgebouwd voor de productie van Bovaer. Deze fabriek zal naar verwachting in de loop van 2025 gereed zijn.

Bovaer is een voeradditief voor koeien dat de methaanemissie via de mond consequent met ongeveer 30 procent vermindert. Dit is cruciaal om de doelstelling van de Overeenkomst van Parijs van maximaal 1,5 graden opwarming te halen. Het opwarmende effect van methaan duurt korter en is veel krachtiger dan van koolstofdioxide.

Experts hebben bij de klimaattop de grote impact benadrukt die extra focus op methaanemissiereductie kan hebben. Dat kwam ook tot uiting in de onlangs aangekondigde wereldwijde belofte om de methaanemissie tegen 2030 met 30 procent te verminderen.

De inzet van Bovaer werd begin september goedgekeurd voor Brazilië en Chili. De Braziliaanse vleesproducent JBS heeft al aangegeven dit middel te willen inzetten. Voor de marktontwikkeling op de korte termijn is er voldoende van dit middel te produceren. Voor een verdere schaalvergroting wordt de nieuwe fabriek in Dalry gebouwd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer