Danish Crown weert varkens uit drie Duitse deelstaten

Het Deense vleesconcern Danish Crown wil geen vleesvarkens meer van varkenshouders in de door Afrikaanse varkenspest getroffen Duitse deelstaten Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern en Saksen. Dat meldt de belangenvereniging van Duitse varkenshouders ISN, die de Deense slachterij hiervoor de rode kaart geeft.

Danish+Crown+weert+varkens+uit+drie+Duitse+deelstaten
© Danish Crown

Danish Crown geeft volgens de ISN als reden de jongste uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Mecklenburg-Vorpommern. Ook spelen de besmettingen bij wilde zwijnen in Brandenburg en Saksen en rol.

Alle varkens uit de drie deelstaten zijn niet meer welkom bij de slachterij van Danish Crown in het Duitse Essen, in de regio Oldenburg. Dat steekt de ISN. Want in de drie getroffen deelstaten zijn een beschermings- en een bufferzone ingericht waaruit de varkens alleen naar bepaalde slachterijen mogen worden afgevoerd. Voor de varkensbedrijven buiten die zones gelden geen beperkingen.


Geen gewoonte

Ook al worden er niet al te veel varkens vanuit de drie getroffen deelstaten door Danish Crown geslacht, het afwijzen van alle varkens uit de drie deelstaten noemt ISN een slag in het gezicht. Dit mag zeker geen gewoonte worden, stelt de belangenvereniging.


De andere slachterijen doen het volgens de ISN beter. Zowel Vion die in Perleberg in de getroffen deelstaat Brandenburg een slachterij heeft als Tönnies die slachterijen dichter bij de getroffen deelstaten heeft in Weissenfels in de deelstaat Saksen-Anhalt en Kellinghausen in de deelstaat Sleeswijk-Holstein slachten wel varkens uit de drie getroffen deelstaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer