Danish+Crown+hervat+slachten+in+Ringsted
Nieuws
© Twan Wiermans

Danish Crown hervat slachten in Ringsted

Varkensvleesverwerker Danish Crown heeft op 21 augustus het slachtproces op de vestiging in het Deense Ringsted hervat. De werkzaamheden lagen sinds 10 augustus stil, nadat zestien medewerkers positief testten op het coronavirus.

Danish Crown geeft aan dat sindsdien verschillende testrondes zijn gehouden. Op maandag 17 augustus werden opnieuw twee medewerkers positief getest op het coronavirus. In overleg met de Deense overheid is toch besloten de productie weer op te starten.

Om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen en in reactie op het quarantainegerelateerde personeelstekort, wilde Danish Crown in Ringsted starten met de helft van de slachtcapaciteit, die normaliter ligt op 35.000 varkens per week. De medewerkers werken met een masker en gezichtsvizier. Daarnaast gaat Danish Crown door met testen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer