Varkenspestbesmetting Vogelsang is vierde in Duitsland

Het vierde met Afrikaanse varkenspest getroffen bedrijf is gevestigd in Vogelsang. Dat maakte landbouwminister Till Backhaus van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern bekend. Het gaat om een gesloten bedrijf met duizend zeugen en achtduizend vleesvarkens.

Varkenspestbesmetting+Vogelsang+is+vierde+in+Duitsland
© Twan Wiermans

De besmetting, die gisteren bekend werd gemaakt, is gevonden op een van de drie vleesvarkenslocaties. Die locatie telt vierduizend vleesvarkens. De andere vleesvarkenlocaties en het zeugenbedrijf worden nu onderzocht. In de 3 kilometerzone en de 10 kilometerzone rond het bedrijf liggen twintig andere varkensbedrijven waarvan deels kleine. Alle bedrijven worden nu onderzocht op Afrikaanse varkenspest.


Herkomst besmetting raadsel

Grote vraag is hoe het bedrijf besmet is geraakt. Dat wordt nu onderzocht door het Friedrich Loefler Instituut. De bioveiligheidsmaatregelen op het bedrijf waren goed. Verder zijn er nog geen besmette wilde zwijnen gevonden in de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, ook al zit de besmetting in het noorden van deelstaat Brandenburg en het westen van Polen dichtbij.

In de regio Rostock waarin Vogelsang ligt zijn dit jaar 890 varkens en veertig willde zwijnen steekproefsgewijze onderzocht en daarbij is geen besmetting met Afrikaanse varkenspest vastgesteld.

Deelstaatminister Backhaus heeft de grote nabijgelegen slachterijen in Kellinghausen en Weissenfels van Tönnies en in Perleberg van Vion opgeroepen wel vleesvarkens uit Mecklenburg-Voor-Pommeren te blijven slachten om zo welzijnsproblemen te voorkomen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer