LTO: financiële steun bij nieuwe coronamaatregelen noodzakelijk

Het kabinet kondigde vrijdagavond nieuwe coronamaatregelen af. LTO Nederland vindt dat deze niet zonder financiële steun voor boeren en tuinders kunnen worden ingevoerd. Ze roept het kabinet op om snel werk te maken van het steunpakket.

LTO%3A+financi%C3%ABle+steun+bij+nieuwe+coronamaatregelen+noodzakelijk
© Twan Wiermans

De nieuwe maatregelen vragen veel van (agrarisch) ondernemers, stelt LTO. 'De verplicht vroege sluiting van de horeca en het afgelasten van evenementen heeft niet alleen directe consequenties voor ondernemers in deze sectoren, maar heeft ook gevolgen voor de hele toeleveringsketen aan de horeca. Dat betekent dat ook boeren en tuinders de financiële impact gaan merken.'De bestaande coronamaatregelen hebben volgens LTO nu al effect op bijvoorbeeld de prijsvorming en minder afzet van producten als aardappels, vlees en groenten. 'De nieuwe maatregelen zullen het perspectief nog verder verslechteren en hebben daarmee grote gevolgen voor veel agrarisch ondernemers. Ook de multifunctionele landbouw krijgt met extra beperkingen te maken, omdat evenementen en zaalverhuur aan banden worden gelegd.'


NOW- en TVL-regeling

LTO Nederland vindt dat het kabinet daarom de NOW- en TVL-regeling voor het vierde kwartaal van 2021 weer moet openstellen. 'Boeren en tuinders met omzetverliezen kunnen dan een beroep doen op financiële steun.' De oplopende coronabesmettingen vragen ook extra aandacht van ondernemers voor hun werknemers, klanten en bezoekers, geeft ze aan.


'Wij roepen ondernemers op kritisch te kijken naar het hanteren van de basismaatregelen. Ook adviseren we werkgevers om de adviezen en maatregelen uit het coronaprotocol voor de land- en tuinbouw scherp te blijven opvolgen. Raadpleeg bij vragen over corona in relatie tot de werksituatie de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer