Extra 'coronasteun' aanvragen tot 15 november

Agrarisch ondernemers die betalingsproblemen hebben door de coronamaatregelen, kunnen extra steun aanvragen. Als ze de maximale Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) hebben aangevraagd, kunnen ze extra steun aanvragen via de Subsidie ongedekte vaste kosten land- en tuinbouw (OVK). Dat kan tot en met 15 november.

Extra+%27coronasteun%27+aanvragen+tot+15+november
© Twan Wiermans

Ondernemers die de vaste kosten niet meer kunnen betalen door de coronamaatregelen, kunnen OVK aanvragen. Vaste kosten zijn de kosten voor bijvoorbeeld afschrijvingen, pacht, energie en water. Ongedekte vaste kosten zijn de vaste kosten die de aanvrager niet kan betalen door onvoldoende inkomsten.

Er zijn een aantal voorwaarden voor de OVK. Zo moet de aanvrager een land- en tuinbouwbedrijf hebben en de maximale TVL van 225.000 euro hebben aangevraagd. Daarbij heeft de aanvrager ook minimaal 30 procent omzetverlies geleden. De OVK vergoedt 70 procent van de ongedekte vaste kosten. Wie OVK aanvraagt, ontvangt binnen een paar weken 80 procent van de subsidie. In het najaar wordt de aanvraag gecontroleerd. Als deze in orde is, volgt de andere 20 procent.

Het aanvragen van de OVK kan tot 15 november 17 uur via RVO.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer