AgroTechniek Assen uitgesteld vanwege coronamaatregelen

De tweede editie van vakbeurs AgroTechniek Assen (ATA) wordt tot nader order uitgesteld vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. ATA 2021 stond gepland van 16 tot en met 18 november.

AgroTechniek+Assen+uitgesteld+vanwege+coronamaatregelen
© Han Reindsen

Branchevereniging Fedecom maakt op een later moment, in overleg met de exposanten van ATA 2021, een nieuwe datum bekend. 'Het is natuurlijk uitermate frustrerend dat een prachtige en uitverkochte beurs in opbouw in het zicht van de finish de wedstrijd moet staken. We gaan snel bezien wanneer de inhaaleditie van deze populaire vakbeurs op een later moment kan plaatsvinden', meldt beursmanager Willem Bierema.Los van de extra coronamaatregelen heeft Fedecom bij het besluit ook nadrukkelijk de veiligheid van bezoekers en exposanten meegewogen. 'Die kan in de huidige situatie niet meer gegarandeerd worden. Bovendien voelen wij de maatschappelijke verantwoordelijkheid om gezamenlijk als sector te zorgen dat het aantal besmettingen ingedamd wordt', geeft hij aan.


Pijnlijke beslissing

'Afgelopen dagen hebben we de ontwikkelingen en de berichtgeving nauwgezet gevolgd', zegt directeur Gerard Heerink. 'Vanwege de groeiende onzekerheid en twijfel in de samenleving werd het steeds duidelijker dat de beurs niet op de vertrouwde manier verantwoord zou kunnen doorgaan. En dan blijft alleen nog de pijnlijke beslissing over om de beurs uit te stellen.'

De kaartverkoop van ATA 2021 was vorige maand al gestart. Een groot aantal boeren en loonwerkers heeft online toegangstickets gekocht. Binnenkort krijgt iedereen uit deze groep het geld automatisch teruggestort. De verwachting is dat de inhaaleditie van de beurs in de loop van volgend jaar plaatsvindt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer