'Coronasteunpakket vraagt om constant bijsturen'

Schrijvend aan deze column wordt in Den Haag gedebatteerd over een nieuw pakket aan maatregelen om het coronavirus te stoppen. Iedereen bekijkt de maatregelen vanuit zijn eigen perspectief. Zo zijn voor onze zoon de avondklok en het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen de belangrijkste onderwerpen. Hij wordt zaterdag 9 jaar. Kunnen opa en oma op bezoek komen?

%27Coronasteunpakket+vraagt+om+constant+bijsturen%27
© Arie Meijer

Vanuit het belang van onze leden zit LTO aan tafel met de verantwoordelijk ministers. We werken daarbij nauw samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en andere organisaties om de wensen, vragen en eisen van de primaire agrarisch ondernemers onder de aandacht te brengen.

Wat betekent een nieuw pakket aan maatregelen voor deze ondernemers? En waar kunnen wij mogelijk bijsturen of op zijn minst zorgen dat de voorwaarden worden gecreëerd waarmee bedrijven ongehinderd kunnen blijven draaien?

Daarnaast onderhandelen we stevig door voor verbetering van het steunpakket. Ondanks dat er veel is bereikt, zijn er sectoren die onvoldoende gebruik kunnen maken van steun. Sommige algemene voorwaarden of rekenmethodieken houden te weinig rekening met de landbouw.

Ondanks dat er veel is bereikt, zijn er sectoren die onvoldoende gebruik kunnen maken van steun

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Zo rekent men bijvoorbeeld dat in de bedrijfsvoering bij boeren en tuinders 20 procent naar vaste lasten gaat. Cijfers tonen aan dat dit percentage in werkelijkheid veel hoger ligt. Wij zetten daarom in op verhoging van het Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-percentage.

Ook de omzetdrempel om TVL te kunnen aanvragen blijft een heikel punt en dat wordt door veel leden aangedragen. Daarom is het belangrijk om als LTO, collectief vanuit de sectoren, ons punt op inhoud te blijven maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer