POV roept op alert te zijn op stalinbraak

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept haar leden op alert te zijn op stalinbraak. Aanleiding tot de oproep zijn beelden die zijn gemaakt op drie bedrijven die actiegroep Ongehoord afgelopen week online zette.

POV+roept+op+alert+te+zijn+op+stalinbraak
© Studio Van Assendelft

De activisten lijken het vooral te hebben gemunt op deelnemers aan Beter Leven-concepten die worden aangeprezen door de Dierenbescherming. Concreet ging het om de concepten Hamletz en Wroetvarken.

Ongehoord startte in augustus een petitie om het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming te stoppen. Volgens de groep zorgt dit keurmerk niet voor meer dierenwelzijn, maar draagt het bij aan de stijgende vleesconsumptie.


Verboden toegang

De POV adviseert varkenshouders staldeuren goed gesloten te houden en een bord met 'verboden toegang' te plaatsen. Wanneer zo'n bord er hangt, kunnen stalinbrekers gemakkelijker worden berecht. Daarnaast roept de POV op gewonde dieren tijdig te behandelen en over te plaatsen naar de ziekenboeg.


Wanneer blijkt dat er camera's in de stal zijn geplaatst, is het advies van de POV die te filmen als bewijsmateriaal en er melding van te doen bij de politie en de POV. Zelf beveiligingscamera's ophangen, noemt de belangenorganisatie ook als optie.

De POV begeleidt de getroffen ondernemers en heeft nauw contact met stakeholders rond het bedrijf en de ketens. Ook worden juridische stappen voorbereid tegen actiegroep Ongehoord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer