Alle bezetters kalfsvleesproducent Ekro gearresteerd

82 dierenrechtenactivisten zijn in de nacht van zondag op maandag de productielocatie van kalfslveesproducent Ekro in Apeldoorn binnengedrongen. De activisten zijn gearresteerd. De schade is beperkt gebleven, meldt de VanDrie Group, eigenaar van Ekro.

Alle+bezetters+kalfsvleesproducent+Ekro+gearresteerd
© Henk Riswick

De activisten van de organisatie 269 Libération Animale – een groep internationale personen met anarchistisch karakter die antilandbouwhuisdieren zijn – drongen de slachterij binnen, toen daar niet werd gewerkt. De activisten hebben zich vervolgens in productieruimtes vastgeketend.

Een woordvoerder van de VanDrie Group meldt dat de activisten in de vroege ochtend van 13 september door de politie zijn verwijderd en gearresteerd. Ekro heeft aangifte gedaan. 'Het ligt in onze natuur om genuanceerd en constructief gesprekken te voeren, ook met personen die een andere visie hebben. Deze bezetting druist in tegen alles wat wij normaal en redelijk vinden. Het is ongehoord onbeschoft en totaal misdadig', reageert een woordvoerder van de VanDrie Group.

Ekro heeft het hele bedrijf geïnspecteerd. Op schade aan beveiligingspoorten en hekwerk na lijkt aan de productieruimtes of nog inpandig product geen beschadigingen te zijn toegebracht. Het bedrijf is maandagochtend daarom de productie 'gewoon' opgestart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer