ACM beboet telecombedrijven voor niet melden kabelleggers

Telecombedrijven die onaangekondigd kabels leggen in particuliere grond kunnen voortaan rekenen op een boete van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit geldt ook voor werkzaamheden die niet of te laat worden gemeld.

ACM+beboet+telecombedrijven+voor+niet+melden+kabelleggers
© Alex J.de Haan

De ACM maakt dinsdag bekend dat ze boetes van 7.000 euro oplegt aan KPN en UBR omdat zij in 2020 zonder aankondiging kabels hebben aangelegd in drie percelen in Dodewaard en Zevenbergen.

‘Grondeigenaren zijn verplicht om de aanleg van netwerken toe te staan, maar telecombedrijven moeten wel tijdig laten weten wanneer ze komen graven’, zegt ACM-bestuurslid Manon Leijten.


De autoriteit heeft begrip voor het tempo dat de telecombedrijven willen maken bij de aanleg van glasvezelkabels, maar ze moeten de grondeigenaren wel tijdig op de hoogte stellen.

‘We verwachten van de telecomaanbieders dat ze bij het Kadaster verifiëren wie de eigenaar is van de grond en dat ze de aannemers die de kabels aanleggen volledig instrueren. Omdat er steeds meer glasvezel wordt aangelegd, gaan we er extra op letten’, aldus Leijten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer