ACM onderzoekt opzeggen contracten door DGB Energie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt meldingen dat energiebedrijf DGB Energie contracten met klanten beëindigt. In brieven aan klanten geeft de relatief kleine energieleverancier uit het Overijsselse Hardenberg de sterk gestegen gas- en elektriciteitsprijzen op als reden voor de eenzijdige opzegging.

ACM+onderzoekt+opzeggen+contracten+door+DGB+Energie
© Dirk Hol

Op sociale media circuleert een foto van de opzegbrief. 'Zoals u wellicht via nieuwsberichten heeft vernomen, zijn de energieprijzen momenteel historisch hoog. De afgelopen weken zijn de energieprijzen in korte tijd meer dan verdubbeld en op dit moment is de prijsontwikkeling zeer onzeker. Voor DGB Energie is het op dit moment niet mogelijk uw leveringsovereenkomst voort te zetten', staat in de brief.

DGB Energie was niet direct bereikbaar voor commentaar. De ACM onderzoekt onder andere of de opzegging volgens de regels wel mag. Een woordvoerder kon niet aangeven hoeveel meldingen over het energiebedrijf zijn binnengekomen.


Energie uit biomassa

DGB Energie prijst zichzelf op de eigen website aan als leverancier van duurzame energie, die bij boeren wordt ingekocht. Vaak wordt die energie opgewekt met biomassa. Onder de afnemers zijn ook veel boeren. De oorsprong van DGB Energie ligt bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders die er de energieproductie bij mestvergisting mee wilde stimuleren. Inmiddels opereert het bedrijf al jaren zelfstandig.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer