Jarige Harmke is oudste koe van Nederland

Harmke 309 is deze maand 25 jaar geworden en is daarmee voor zover bekend de oudste koe van Nederland. Verzorger Harry Sol in Zuidveen is trots op haar. 'Dit is mijn pareltje. Elke ochtend als ik de stal in kom, ga ik eerst bij haar kijken.'

Harmke is al vijf jaar met pensioen en kan genieten van haar oude dag. 'Ze heeft veertien kalfjes voortgebracht, 135.000 liter melk gegeven en de mijlpaal van 10.000 kilo vet en eiwit gehaald. We konden haar vijf jaar geleden niet meer drachtig krijgen, dus het is goed zo.'

Sol heeft ervoor gekozen om Harmke niet weg te doen. 'Nee, deze koe heeft mij zo veel gebracht. Nu geef ik dat terug.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer