Eerste landbouwbeurs sinds coronacrisis trekt duizenden bezoekers

De Landbouwvakdagen West-Nederland bij Maatschap Helder in het Noord-Hollandse Middenbeemster hebben duizenden bezoekers getrokken.

Eerste+landbouwbeurs+sinds+coronacrisis+trekt+duizenden+bezoekers
© John Oud

De driedaagse beurs opende woensdag na anderhalf jaar de deuren weer. 'In maart vorig jaar moesten we halverwege de tweede dag na een persconferentie plotseling sluiten vanwege de coronacrisis. Nu zijn we als eerste agrarische beurs weer geopend', stelt beursmanager Thomas Nijhof van CNO-Expo.

Nijhof merkt dat boeren meer dan anders behoefte hebben om te investeren en zakelijk nieuwe relaties aan te gaan. 'Anderhalf jaar hebben ze producten niet fysiek kunnen vergelijken. Dat dat nu wel weer kan, is voor iedereen goed nieuws. We horen ook positieve verhalen van standhouders.'


Biertje en gezelligheid

Hoewel het de eerste dag wat rustig was omdat veel melkveehouders hun gras binnenhaalden, is Nijhof tevreden over het aantal bezoekers. 'Hoeveel dat er exact zijn, is lastig te zeggen. Maar we merken dat er nu toch drukte is. Vrijdagavond verwachten we ook nog veel mensen voor een biertje en gezelligheid.'

Mechanisatie blijft de publiekstrekker op de Landbouwvakdagen West-Nederland. Maar ook de stands over groene energie zoals windturbines en zonnepanelen zijn populair, stelt Nijhof.

De 1,5 metermaatregel zorgde ervoor dat er dit jaar geen demonstraties waren. In de tent van 2.000 vierkante meter werden maximaal vierhonderd bezoekers toegelaten. 'We hebben de tent een paar keer moeten sluiten omdat het te druk was.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer