Eerste online veiling met fokvee van meerdere bedrijven

Veilingplatform Farmersbid.com houdt woensdag 6 en donderdag 7 oktober 2021 een online melkveeveiling in Nederland. Het is de eerste keer dat hier dieren van meerdere bedrijven onder de hamer komen.

Eerste+online+veiling+met+fokvee+van+meerdere+bedrijven
© Twan Wiermans

Via hetzelfde platform werden vorig maand ook al een dieren van Hedra Holsteins uit het Utrechtse Schalkwijk geveild. Arjen Vernooij heeft nu ook weer twee gekalfde vaarzen in de veiling. 'Dit online bieden is voor zowel koper als verkoper een hele mooie mogelijkheid om tot zaken te komen. Op deze transparante manier komt een goede prijsvorming tot stand, terwijl de dieren op het bedrijf kunnen blijven en de verkoopkosten laag zijn.'


Het veilingaanbod bevat deze keer gekalfde dieren uit koefamilies afkomstig van zes bekende Nederlandse veefokkers. Naast Vernooij gaat het om de maatschappen Knoef in Geesteren, Albring in Drouwenermond, Veurink-Dogger in Stegeren, Nijman-Ekkelkamp in Stegeren en Van Beek-Peeters in Breda.

De melkkoeien worden donderdag 7 oktober vanaf 13.30 uur in de veilingvolgorde geveild. Zo wordt ook een dochter van Big Boukje 343 EX-92 geveild. Deze koe werd in februari 2019 uitgeroepen tot algemeen kampioen roodbont op de Wintershow in Zwolle.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer