Vlaanderen bekijkt noodzaak extra wolvenmaatregelen

Een drachtige vaars is zondag in het Belgische Meeuwen doodgebeten in een weiland. Alles wijst op een aanval van een wolf. De Vlaamse regering bekijkt nu of er extra wolvenmaatregelen nodig zijn.

Vlaanderen+bekijkt+noodzaak+extra+wolvenmaatregelen
© Wikipedia

Het is de tweede keer dat er in Meeuwen een koe is doodgebeten. De Vlaamse minister Zuhal Demir van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme heeft een vergadering belegd om te bekijken of er extra maatregelen nodig zijn, schrijft Vilt.be.

Een DNA-analyse moet uitwijzen of het daadwerkelijk om een wolf gaat. Ook de andere runderen in de wei zijn aangevallen en vertonen verwondingen in de lies, op de rug of aan de poten. Voor melkveehouder Bart Smeets is de maat vol. De wolven slopen vorig week ook al zijn stal binnen en beten de staart bij twee koeien eraf. Verder voorzag hij zijn percelen van 94 prikkeldraden, maar dat was niet voldoende om zijn koeien te beschermen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer